Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Αργεντινή: Καταστροφή στη γεωργία από πλημμύρες.

Η Αργεντινή έχασε σύμφωνα με εκτιμήσεις 9 εκατομμύρια τόνους σόγιας στις καταιγίδες του Απριλίου που προκάλεσαν πλημμύρες στη γεωργική ζώνη Πάμπας, είπε αναλυτής της κρατικής μετεωρολογικής υπηρεσίας χθες, προβλέποντας πτώση 15%-16% στην παραγωγή του τρίτου μεγαλύτερου εξαγωγέα σόγιας παγκόσμια.

Οι μεγάλοι εισαγωγείς όπως η Κίνα ήδη εξετάζουν τις πιθανότητες να συμπληρώσουν την αναμενόμενη πτώση εφοδιασμού από την Αργεντινή με εισαγωγή από τις κεντρικές πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

«Υπολογίζουμε τη συνολική ζημιά παραγωγής στους 9 εκατομμύρια τόνους, προς το παρόν. Αυτή είναι προκαταρκτική εκτίμηση», είπε η Στέλα Καρμπάγιο, κύριος αναλυτής του κυβερνητικού Ινστιτούτου Κλίματος και Νερού.

«Οι πλημμύρες υποχωρούν και η συγκομιδή έχει ξαναρχίσει, αλλά οι επιπτώσεις συνεχίζονται», είπε.

«Είχαμε 19 συνεχόμενες μέρες βροχής με ψηλές θερμοκρασίες ακριβώς στο τέλος του κύκλου καλλιέργειας – ιδανικές συνθήκες για αρρώστιες καλλιεργειών οι οποίες μειώνουν τις αποδόσεις», πρόσθεσε.

Οι καλλιεργητές πουλούν τους χαλασμένους σπόρους σόγιας σε χαμηλότερες τιμές ενώ μόλις τελειώσει ο κύκλος συγκομιδής θα στραφούν στη συγκομιδή του καλαμποκιού, το οποίο έχει επηρεαστεί λιγότερο από τις βροχές.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
life-today.gr
3/5/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσιεύτηκε από Geo Kok στις Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2021