Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Ο Δεκέμβριος ήταν ο θερμότερος μήνας στα χρονικά για τις ΗΠΑ

O Δεκέμβριος του 2015 ήταν ο θερμότερος Δεκέμβριος που έχει καταγραφεί στα χρονικά στις ΗΠΑ και συνολικά το έτος 2015 είναι η δεύτερη κατά σειρά θερμότερη χρονιά, ανακοίνωσε η Αμερικανική Υπηρεσία των Ωκεανών και της Ατμόσφαιρας (NOAA).
Η υπηρεσία αυτή και η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) θα δημοσιεύσουν την 20ή Ιανουαρίου τις θερμοκρασίες του Δεκεμβρίου και του έτους 2015 για το σύνολο του πλανήτη και, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αναμένεται να επιβεβαιώσει ότι η περασμένη χρονιά ήταν η θερμότερη στον πλανήτη μετά το τέλος του 19ου αιώνα, δεδομένου ότι σχεδόν κάθε μήνα ο υδράργυρος έσπαγε και ένα νέο ρεκόρ.

«Ο Δεκέμβριος του 2015 έσπασε το ρεκόρ του θερμότερου μήνα στο ηπειρωτικό τμήμα των ΗΠΑ με την θερμοκρασία των 3,66 βαθμών Κελσίου να σπάει το προηγούμενο ρεκόρ» που χρονολογείται από το 1939 των 3,16 βαθμών Κελσίου, διευκρίνισε η NOAA.

«Ο Δεκέμβριος ήταν ένας αρκετά σπάνιος μήνας» σχολίασε ο Τζέικ Κρόουτς, ένας κλιματολόγος στα Εθνικά Κέντρα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της ΝΟΑΑ.

«Για πρώτη φορά εδώ και 121 έτη αυτός ο μήνας ήταν τόσο ο θερμότερος όσο και με τη μεγαλύτερη υγρασία που έχει καταγραφθεί στα χρονικά» επισήμανε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσιεύτηκε από Geo Kok στις Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2021