Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Ενισχύθηκε το Σάββατο η χιονοθύελλα Τζόνας

Μετά τη χιονόπτωση σχεδόν 60 εκατοστών στην περιοχή της Ουάσινγκτον, η θύελλα Τζόνας, το φαινόμενο απροσδόκητα ενισχύθηκε καθώς κινήθηκε βόρεια και έφθασε στην μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης, όπου ζουν περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κιούμο κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όπως κι άλλοι 10 κυβερνήτες πολιτειών πριν από αυτόν.

Όλες οι γέφυρες και οι στοές που οδηγούν στην πόλη από το Νιου Τζέρσι έκλεισαν και δεν θα ανοίξουν πριν από το πρωί της Κυριακής, γνωστοποίησε εξάλλου ο ντε Μπλέιζιο. Προβλήματα και διακοπές ανακοινώθηκαν και στην κίνηση διαφόρων υπηρεσιών του αστικού σιδηροδρόμου σε Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσι και Λονγκ Άιλαντ.

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα που συνδέονταν με τις άσχημες καιρικές συνθήκες στο Άρκανσο, τη Βόρεια Καρολίνα, το Κεντάκι, το Οχάιο, το Τενεσί και τη Βιρτζίνια.

 Ένας άνθρωπος πέθανε στο Μέριλαντ και τρεις στη Νέα Υόρκη προσπαθώντας να απομακρύνουν το χιόνι, ενώ δύο άνθρωποι πέθαναν από υποθερμία στη Βιρτζίνια, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσιεύτηκε από Geo Kok στις Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2021